panelarrow

Dasauspuff

Här snackar vi motor!

Förbered för laddning av elbil – hemma eller i bostadsrättsföreningen

Behovet av laddstationer för elbilar ökar ständigt. Allt fler köper elbilar och i framtiden kommer elbilar att vara ännu vanligare. Eftersom det är brist på laddstationer i flera kommuner så kommer möjligheterna att ladda bilen på arbetet eller andra offentliga platser att bli svårare att utnyttja.

Men de flesta som kör elbil laddar sin bil hemma. Det är vanligt att villaägare installerar laddstationer och laddar bilen hemma. Men de finns också de som laddar bilen på till exempel arbetsplatsen under dagen. För de som bor i en bostadsrätt är det ofta svårare att ladda bilen hemma. Det beror på att många bostadsrättsföreningar har brist på parkeringsplatser med laddstationer.

Ta hjälp av experter

Oavsett om du bor i villa eller bostadsrätt så är det smidigt att kunna ladda elbilen hemma. Om du har planer på att installera laddstolpar så kan det var skönt att anlita ett företag som hjälper dig genom hela processen.

Du kan hitta bra tips online för att få kontakt med företag som hjälper dig med planering och installation av laddstolpar. De sköter också kontakter med myndigheterna och har koll på om du är berättigade till bidrag för att installera laddstolpar.