panelarrow

Dasauspuff

Här snackar vi motor!

Planer på att köpa elbil? Läs detta först

Stigande bränslepriser och fokus på miljö har lett till att efterfrågan på elbilar helt exploderat de senaste åren. Har du planer på att skaffa en elbil finns det några saker som är bra att ha koll på. Läs vidare så hjälper vi dig, så du är redo att ta steget till ett fossilfritt billiv.

El eller laddhybrid?

Till att börja med finns det två typer av laddningsbara elbilar idag. Dels de som du förmodligen hör mest om, de som går på 100 % el. Här finns ingen förbränningsmotor som drar bensin eller diesel, utan du kör endast på el.

Det andra alternativet är en laddhybrid. Denna bil har både en uppladdningsbar elmotor, och en bensinmotor. Laddhybrider ger det bästa av båda världar, och kan vara ett bra val om du ofta kör långa sträckor och inte har tid att stanna för att ladda.

Laddningsmöjligheter

Köper du en laddhybrid är du inte lika beroende av ständig tillgång till laddningsmöjligheter, eftersom du kan ta dig iväg med bensinmotorn. Har du en elbil är det dock essentiellt att du alltid har möjlighet att ladda bilen, och bäst är om du kan göra det hemma.

Att ladda elbilen i ditt vanliga vägguttag kan dock vara livsfarligt. Men den perfekta laddboxen finns bara några klick bort.